AEPN

Asociatia ecologistilor pro-nuclear

 Pentru o informare obiectiva, completa si onesta

asupra energiei si mediului ambiant

Click here for a presentation of EFN in PDF format, which you may print, photocopy and distribute to your friends

Prezentare

Asociatia ecologistilor pro-nuclear (AEPN) este o asociatie non-profit al carui obiectiv este : "de a informa intr-o maniera completa si onesta asupra problemelor energetice, de a face cunoscute avantajele ecologice ale energiei nucleare si de a reuni persoanele favorablile unei utilizari inteligente in scopuri pasnice a energiei nucleare, intr-un spirit de respect pentru mediul ambiant, cu o buna gestiune a deseurilor nucleare" (extras din statutul asociatiei).

 

Istoricul Asociatiei ecologistilor pro-nuclear

Persoanele care doresc sa ofere publicului o informare completa si onesta privind energia nucleara si care sunt constiente de importanta acestei formidabile surse de energie ca mijloc de a proteja mediul ambiant s-au reunit in cadrul Asociatiei Ecologistilor Pro-Nuclear, pentru a apara utilizarea inteligenta a energiei nucleare care, daca este bine condusa, este deosebit de curata, nu emite in atmosfera nici un gaz poluant, consuma foarte putin combustibil (de 100.000 de ori mai putin decat cei fosili), produce foarte putine deseuri, necesita mult mai putine materiale de constructie si spatiu decat energia solara sau eoliana si, spre deosebire de pacura, gaz sau carbune, nu participa la efectul de sera (nici o emisie de CO2).

AEPN considera ca opozitia anumitor ecologisti ca cei ai Greenpeace fata de energiea nucleara este o eroare si rezulta dintr-o lipsa de informare si de necunoastere a subiectului.

Pentru AEPN, adevaratii ecologisti sunt favorabili unei utilizari inteligente si rezonabile a energiei nucleare. AEPN doreste sa informeze publicul asupra avantajelor energiei nucleare, de departe cea mai curata dintre energiile disponibile la scara industriala in prezent.

AEPN s-a dezvoltat astfel progresiv incepand cu 1996 in jurul lui Bruno Comby, autorul bestseller-ului : "Nuclearul, viitorul ecologiei ?", dupa aparitia cartii sale si participarii la cateva dezbateri animate la TV.

La doi ani dupa crearea sa, AEPN numara aproximativ 10 000 membri si semnatari, cu 300 corespondenti locali in 60 tari din cinci continente.

 

Cine sunt membrii AEPN ?

AEPN este o asociatie total independenta, care reuneste persoane de toate varstele si de diverse origini socio-profesionale, constiente de importanta protectiei mediului ambiant, care doresc sa protejeze natura, si care au convingerea ca energia nucleara poate sa contribue la aceasta inlocuind, daca este posibil, utilizarea pacurii, gazului sau carbunelui.

Suntem pur si simplu un grup de persoane oneste, reprezentand toate tendintele politice, care doreste sa protejeze planeta si care considera ca energia nucleara o poate face. Orice persoana care doreste sa-si aduca aportul la realizarea unei planete mai curate poate adera la asociatie ca membru simpatizant, activ sau binefacator. Asociatia are corespondenti locali in diferite regiuni ale Frantei si in diferite tari, precum si un comitet stiintific si unul de onoare, compuse din eminente personalitati care sustin moral obiectivele noastre.

Daca doriti sa faceti tot ce este posibil pentru a lasa descendentilor dumneavoastra o planeta mai curata si ca stra-stra-nepotii dumneavoastra ÷ sa poata respira si trai intr-o lume mai buna ... atunci fiti bineveniti in AEPN, asociatia care contribue la mai buna informare a publicului, la ocrotirea naturii si a viitorului planetei!

 

Alaturati-va si ajutati Asociatia ecologistilor pro-nuclear

AEPN este o reuniune de persoane ca dumneavoastra si ca noi ! Fiecare adeziune si fiecare semnatura conteaza ! Participatrea dumneavoastra este deci esentiala pentru a sustine aceasta asociatie de curand infiintata si deci fragila. Orice forma de contributie, incurajarile dumneavoastra sau simpla sustinere morala (semnarea petitiei) sunt deci binevenite, intrucat noi nu existam decat daca suntem suficient de numerosi pentru a impartasi si exprima acelas punct de vedere.


 

CATEVA SUGESTII :


1 - DEVENITI MEMBRU AL AEPN : ADERATI SI FACETI SA ADERE PRIETENII DUMNEAVOASTRA : Este suficient de a ne returna
buletinul de adeziune la AEPN.

2 - FACETI CUNOSCUTA AEPN IN JURUL DUMNEAVOASTRA: vorbiti despre ea colegilor, cunoscutilor. Tipariti acest document (sau cereti prospecte pe care noi vi le vom trimite gratuit prin posta) si distribuiti pe scara larga in jurul dumneavoastra aceste documente de informare tuturor celor care credeti ca ar putea fi interesati.


3 - CREATI GRUPURI LOCALE AEPN : daca aveti putin timp sau bunavointa, puteti deveni unul din corespondentii locali ai AEPN in regiunea dumneavoastra (sa ne contactati). Aceasta nu implica nici o obligatie speciala, fiecare contribuind in felul sau si dupa timpul sau disponibil. Mai multi corespondenti locali in aceeasi regiune, daca doresc, se pot reuni pentru a forma grupuri locale ale AEPN, intr-un oras, intr-o intreprindere, o universitate, o formatie de studenti, de pensionari, de asociatii ... Informati-ne daca doriti sa creati un group local sau regional, noi vom putea sa va ajutam si sa va impartasim din experienta noastra.


4 -
AJUTATI AEPN : ca orice organizatie, AEPN are de asemenea nevoie de mana de lucru si de bani pentru a functiona. Contributii de orice fel, chiar modeste (benevole, ocazionale, sfaturi etc.), sunt apreciate si ne ajuta sa ne continuam actiunea.

5 -
SEMNATI SI FACETI SA CIRCULE PETITIA AEPN in favoarea nuclearului ecologic si recomandati prietenilor, familiei si colegilor dumneavoastra sa procedeze la fel. Semnarea petitiei este complet gratuita si contribuie la sustinerea morala a activitatilor noastre. Puteti semna si returna prin fax, prin scrisoare sau prin e-mail (la alegere) trimitandu-ne urmatorul mesaj : "Da, cred ca energie nucleara poate fi curata si respecta mediul ambiant", precizand numele si adresa dumneavoastra.

 

PENTRU O INFORMARE COMPLETA

SI OBIECTIVA PRIVIND ENERGIA NUCLEARA,

CURATA SI CARE RESPECTA MEDIUL AMBIANT,

SUSTINETI APEN, SEMNATI PETITIA,

DEVENITI CORESPONDENT LOCAL

SI ADERATI LA APEN

********************************************

Fossil fuels (oil, gas, coal) the dominant energy today, are being rapidly exhausted, and are the cause of wide scale pollution of our environment, while nuclear and renewable energies are much cleaner : they have absolutely no global effect, produce only very small amounts of waste that are easy to manage, don't affect the planet's climate, and these energy sources (renewable energies and clean nuclear energy), if well managed, are sustainable in the very long term.

 

********************************************

Impreuna, sa construim o lume mai buna si mai curata

 

DATORITA NUCLEARULUI ECOLOGIC !

 

 

 

Home page